Wie zijn wij?

Dierenpension Eelde is opgericht door de ouders van eigenaar Harm in 1958. In 1982 is het overgenomen door ons, Harm de Jonge en Mattie de Jonge-Swieter. Jolanda Koekkoek is onze vaste medewerker sinds 2011. Regelmatig worden bij ons stagairs opgeleid van de MBO-opleiding dierverzorging/paraveterinair. In de zomermaanden werken we met vakantiemedewerkers, dat zijn vaak ex-stagairs en jonge mensen die een ding gemeen hebben: ze houden van honden en katten.

Mattie de Jonge
Eerst heb ik nog 5 jaar gewerkt als chemisch analiste, maar we wisten een ding zeker: we wilden samen het bedrijf van Harm’s ouders voortzetten. In 1982 gingen we aan de Lugtenbergerweg samen verder. Liefhebber van honden en katten was ik toen al. Kennis van honden en katten heb ik in de loop der jaren opgedaan, o.a. door cursussen te volgen bij de Noorder Kynologenclub ( Algemene kynologische kennis en EHBO bij dieren). Verder is de kennis in de loop der jaren in de praktijk gegroeid. Ik ben graag zorgend bezig en vind het nog steeds een mooi vak ! Ik kan me voorstellen dat het een stap is om je lieve hond/kat aan andermans zorgen toe te vertrouwen en doe mijn best ze echt goed te verzorgen.

 

Harm de Jonge
Ik werd geboren met een boxer op het uiteinde van mijn bed in 1954, althans dat vertelden mijn ouders. Zo groeide ik op met altijd honden om mij heen.
Na de middelbare school heb ik de cursus Algemene Kynologische Kennis gevolgd bij de Noordelijke Kynologenclub omdat ik wel keurmeester wilde worden. Daarna in begin 80er jaren het diploma gehaald voor een all-round dierenspeciaalzaak. Vervolgens in 1982 het Bewijs van Vakbekwaamheid bij de Stichting Examens Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit voor het mogen runnen van een dierenpension.
In de examencommissie Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit heb ik vervolgens zitting gehad totdat de Stichting van rijkswege is opgeheven in de negentiger jaren.
Met Mattie run ik sinds 1982 met veel plezier ons dierenpension in Eelde, vanaf die dag namen wij het roer over van mijn ouders.
Zelf zijn we momenteel in het bezit van een jonge västgötaspets, een oude bordercollie en 2 jonge katten.
Eerder hadden we een pony, dwerggeiten, diverse katten, een bullterrier, basset, herder, jack russel terrier en nog een västgötaspets . Al deze honden zijn bij ons oud geworden.
Jolanda Koekkoek
In 2003 ben ik door middel van een stageplaats aan het werk gekomen bij Harm en Mattie.
Ik ben toen begonnen met een zaterdag baantje. Na verloop van tijd heb ik de zaterdag ingeruild voor de donderdag en vrijdag. Ik werk dus al heel wat jaren in het dierenpension met veel plezier.
Ik heb verschillende opleidingen gedaan. Ben begonnen met een mbo studie paraveterinair. Daarna heb ik nog mbo diermanagement gedaan en tot slot heb ik de mbo opleiding voor hondentrimster gedaan. Op maandag, dinsdag en woensdag trim ik honden. Dat doe ik bij het dierenpension.
Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan het trainen van paarden. Ik doe officiële menwedstrijden en ben daar vele weekenden mee bezig.
Verder heb ik een jonge Friese Stabij genaamd Jurre. Die is ook altijd te vinden in het pension als ik er ben. Ik volg ook cursussen met Jurre en dat vinden wij allebei erg leuk om te doen.
Naast Jurre heb ik nog een klein hondje genaamd Joep.
Ook heb ik nog 2 katten een konijn en allerlei parkieten.
Vakantiemedewerkers en stagairs
Al onze vakantiemedewerkers zijn echte dierenliefhebbers. De meesten hebben een diploma MBO-dierverzorging of zijn daarvoor in opleiding. Jaarlijks hebben we bovendien 1 of 2 stagairs in opleiding, die 1 of 2 dagen per week en gedurende blokstages met ons meewerken
contact

CONTACT

Lugtenbergerweg 16
9761 VG Eelde
Telefoon: 050 309 15 90
info@dierenpensioneelde.nl