Dierenpension Eelde

Wat kun je doen tegen een hond met verlatingsangst?

Geplaatst op

Ben je een ondernemer en tegelijkertijd een hondenbaasje, dan neem je vast en zeker jouw hond regelmatig mee naar het kantoor. Als jouw hond voor veel overlast zorgt bij de werknemers als je er even tussenuit gaat, is de kans groot dat jouw hond verlatingsangst heeft. Als je op vakantie gaat en je hond naar een dierenpension brengt, is de kans groot dat dit lastig is voor de hond. Daarom is het essentieel om een trainingsschema verlatingsangst hond te volgen, maar wat is dat precies? Onderstaand vertellen we er meer over!

Wat is een trainingsschema verlatingsangst voor een hond?

Een trainingsschema verlatingsangst voor een hond is een goed plan dat is ontworpen om honden te helpen omgaan met alleen worden gelaten door het baasje. Ze moeten zich in deze periode namelijk comfortabel voelen en niet zorgen voor overlast. Veel honden blaffen namelijk regelmatig als ze alleen worden gelaten door het baasje, zelfs in het bijzijn van andere personen. Het volgen van een goed uitgewerkt plan kan helpen de angst te verminderen.

Wat moet je doen?

Als je een trainingsschema verlatingsangst voor een hond wilt volgen en jouw hond wilt helpen met zijn verlatingsangst, is het van belang om te beginnen met korte afwezigheid. Begin met het trainen van de hond door soms periodes weg te zijn, zo kunnen dit een paar minuten zijn en verleng je geleidelijk de tijd naarmate de hond zich beter voelt. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de hond in een comfortabele omgeving wordt achtergelaten. Geef de hond altijd toegang tot zijn favoriete speeltjes en voldoende water.

Voorkom overmatige opwinding

In een trainingsschema verlatingsangst voor een hond staat ook vaak dat je overmatige opwinding moet voorkomen. Vermijd uitbundige begroetingen of afscheid en blijf altijd kalm als je vertrekt of aankomt. Op die manier leert de hond dat vertrekken en terugkeren hele normale activiteiten zijn en dat de hond zich geen zorgen hoeft te maken. In een trainingsschema verlatingsangst voor een hond staat ook vaak dat je positieve versterking moet gebruiken. Beloon de hond altijd voor goed gedrag en geef traktaties wanneer de hond rustig blijft als je weg bent geweest.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je tal van leuke teksten over de verzorging van dieren en de voordelen die komen kijken met het houden van deze vrolijke vrienden.

Contactgegevens

Via info @ dierenpensioneelde.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden