uw-kat-komt-logerenUw kat komt logeren

Uw poes of kater is van harte welkom in ons kattenpension. We zijn het gehele jaar geopend voor tijdelijke opvang van uw kat.

Aandacht
We besteden graag aandacht aan uw kat, tijdens de borstelbeurten en als hij/zij gevoerd wordt of zomaar wanneer we even de kattenruimte binnenlopen. Aanhalen hoort erbij en dat doen we graag, zeker als de kat dat wil. Niet alle katten willen aangehaald worden, dat wordt natuurlijk ook gerespecteerd.
Huisvesting
Iedere kat beschikt bij ons altijd over een eigen slaap- en eetverblijf, zodat controle op voeding en controle op gebruik van de kattenbak optimaal is. Meerdere katten van één eigenaar( 2 of 3) kunnen samen in één verblijf.

We hebben meerdere huisvestingssystemen, juist omdat katten zo verschillend zijn, afhankelijk van hoe leuk uw kat het vindt om met andere katten samen te zijn kunt u ( ’s zomers) kiezen:

Winter+Zomerhuisvesting: “Binnen” :

De verblijven staan in een ’s winters verwarmde ruimte waar plaats wordt geboden aan maximaal 30 katten. Verbonden met deze ruimte is een overdekte, afgesloten buitenren. In de buitenren staat een klim- en krabboom en ligbed waar de katten samen gebruik van kunnen maken op het moment dat we de hokjes, na het eten, weer open zetten. De katten kunnen dus veel samen los rondscharrelen, op de vensterbank liggen of in/ op hun hokje en wanneer ze dat willen kunnen ze buiten een luchtje scheppen of hun nagels in de klimpaal zetten. We gebruiken de hokjes om de katten de gelegenheid te geven ongestoord te eten.

Zomerhuisvesting:  Buiten” :

Behalve de binnenhuisvesting is er de mogelijkheid om zodra de buitentemperatuur dat toelaat te kiezen voor verblijf in de zomerhokken. Alle zomerverblijven zijn tochtvrij en overdekt en veelal voorzien van een krabplank. De zomer-duo-buitenverblijven bestaan uit een rennetje met daarin twee individuele hokjes, net zoals ’s winters binnen. In het rennetje hebben de katten minder andere katten om zich heen lopen, hooguit 1 andere kat. Sommige katten vinden dat prettiger dan (binnen) in de groep, andere katten juist niet. In het hoogseizoen verblijven in ieder buitenverblijf dus 2 katten, die ook nog apart van elkaar hun eten kunnen krijgen. Bovendien kunt u  kiezen voor een “duo-buitenverblijf”.of een “buitenverblijf-single”
.
U kunt namelijk ook kiezen voor een verblijf van uw kat helemaal individueel in een buitenverblijf-single. Daarvoor betaalt u in het hoogseizoen wel wat meer. Buiten het hoogseizoen bieden we deze optie aan zonder meerprijs.
Meerdere katten van één eigenaar( 2,of meer ) kunnen ook in de zomerverblijven samen gehuisvest worden.

Een groot deel van de buitenverblijven heeft aangrenzend aan de eigen ren nog een ruime buitenren, waar de katten overdag samen naar toe kunnen wanneer we de rennetjes openzetten.

Nieuwe buitenrennen
Sinds de zomer van 2015 kunnen de meeste katten vanuit de buitenverblijven ook samen loslopen in een afgesloten buitenren , die tussen de buitenverblijven ligt. Daardoor hebben ze buiten nog meer loopruimte gekregen. In deze buitenrennen staat o.a. ook een klimboom.
Even wennen
Van groot belang vinden wij dat uw kat zich bij ons veilig voelt. Wanneer uw uw kat brengt gaat hij/zij eerst een dag in zijn eigen verblijf om te acclimatiseren en om te weten waar zijn eigen etensbakje staat.
Soms is het even wennen in de nieuwe omgeving, geen kat is gelijk, maar na een of twee dagen zijn ze meestal wel op hun gemak. Speeltjes, mandjes en dekentjes mogen meegenomen worden.
Hygiëne en veiligheid
De verblijven en ook de rennetjes worden uiteraard dagelijks schoongehouden. De verblijven en installaties zijn veilig en up-to-date.
Voeding

De katten krijgen 2 x dagelijks hun portie smakelijke brokjes van diverse merken, waaronder de kattebrokjes van Henne Kronch. Bovendien krijgen ze 1 x daags blikvoer van Nature Cat Food. Wanneer we beginnen te voeren kijken ze daar enthousiast naar uit. Wanneer u dat liever wilt mag u eigen voeding meebrengen. Wanneer katten kieskeurig zijn proberen we allerlei merken en kattenmelk en dergelijke om ze aan het eten te krijgen. Soms geven we extra een voedselsupplement, zoals Sanofor Veendrenkstof wanneer we denken dat de kat daar baat bij zal hebben.

Verplichte entingen
Om uitbraak van besmettelijke ziekten te voorkomen zijn de volgende entingen verplicht:

• De inenting tegen kattenziekte en niesziekte (overleg met uw dierenarts of de enting nog geldig is, over het algemeen is dit ook te lezen in het vaccinatieboekje).

• De enting tegen niesziekte mag niet ouder zijn dan 1 jaar.

• Het inentingsbewijs dient bij aanvang van het verblijf in het pension overhandigd te worden.

• De entingen moeten minimaal 3 weken voor het verblijf gebeurd zijn.

Wat betreft niesziekte:

Een kat of poes die uit zijn vertrouwde omgeving gehaald wordt zal altijd enige mate van stress ervaren. Op zich is dat niet erg en het gaat meestal snel over. De algemene gevolgen van stress kunnen zijn: afname van de weerstand en verandering van (eet)gedrag.

Door een tijdelijke afname van de weerstand kan bij de kat niesziekte optreden. Daarbij kunnen deze ziektes optreden omdat uw dier gehuisvest wordt met andere dieren: hierdoor wordt de zogenaamde infectiedruk verhoogd. Iedere dier in ons pension is op tijd gevaccineerd. Toch is dit geen 100% garantie – net als bij griepvaccinatie bij de mens – dat er geen niesziekte kan optreden. In de overgrote meerderheid van de gevallen is dit echter een veel mildere vorm dan bij niet-gevaccineerde dieren en is een antibioticakuur genoeg om het euvel te verhelpen. Overigens kan uw dier ook ziek worden als gevolg van de verplaatsing vanuit het pension naar huis en de bijbehorende stress van transport. Wanneer uw kat thuis gaat niezen: laat het ons weten a.u.b.

Dierenarts
Wanneer er aanleiding toe is raadplegen we een dierenarts, over het algemeen is dat dierenartspraktijk “de Ommelanden” te Eelde. Dierenartskosten komen voor rekening van de klant.
Wat moet er mee en wat mag er meegebracht worden ?
U bent verplicht het vaccinatieboekje mee te brengen, dat blijft bij ons gedurende het verblijf van de kat. Graag ook een telefoonnummer achterlaten voor noodgevallen.

U mag een eigen kleedje, mandje of speeltjes meegeven. Voer hoeft niet, maar mag eventueel wel.

contact

CONTACT

Lugtenbergerweg 16
9761 VG Eelde
Telefoon: 050 309 15 90
info@dierenpensioneelde.nl