uw-hond-uit-logerenUw hond komt logeren

Uw hond is van harte welkom. We zijn het gehele jaar geopend voor tijdelijke opvang van uw hond. Ook dagopvang is mogelijk. Wilt u uw hond eerst eens laten proeflogeren? Vraag naar de mogelijkheden.

Aandacht
We besteden veel aandacht aan uw hond, zoals tijdens het spelen op de speelweides, tijdens de borstelbeurten en als de hond gevoerd wordt. We houden namelijk van honden, daarom zijn we immers dierenpensionhouder geworden.
Huisvesting en hygiëne
In de loop der jaren hebben we een prima huisvesting gebouwd, verdeeld over 3 kennelgebouwen. Iedere hond heeft zijn eigen slaap / eetverblijf, zodat hij ongestoord kan eten en slapen. In de winter zijn de verblijven voorzien van (vloer) verwarming, bovendien zijn de kennels geventileerd. Meerdere honden uit één gezin worden samen gehuisvest in ruime verblijven. Desgewenst kunnen we ze apart van elkaar voeren.
De verblijven en ook de speelvelden worden uiteraard dagelijks schoongehouden.
Spelen
Dat is wat het verblijf in een pension zo leuk maakt voor uw (sociale) hond: samen spelen met een groepje soortgenoten. Dat kunnen ze 3 x per dag op één van de ruime speelvelden met : een zandbak om te graven, een zandbult om eromheen te rennen, een klimtoestel – om bovenop te klimmen of onder te schuilen. Verder kan er naar hartenlust gesnuffeld worden aan alle geurtjes – zoals vooral de reuen graag doen. We blijven erbij om aandacht te geven en toezicht te houden.
Is uw hond wat minder sociaal in de omgang met soortgenoten dan kan hij wellicht samen met een enkel ander hondje, dat we nauwkeurig selecteren of wanneer ook dat niet gaat- dan gaat hij alleen uit en dan spelen wij zelf met hem (gooien met een bal of een tak bijvoorbeeld).
Veiligheid
Van groot belang vinden wij dat uw hond zich bij ons veilig voelt. We tolereren geen toenadering van honden die hem/haar bang maken. We stellen de groepjes die samen op het speelveld gaan met grote zorgvuldigheid samen en houden toezicht tijdens het spel. Ook de verblijven en installaties zijn veilig en up-to-date. Het terrein heeft een goede omheining.
Voeding

De honden krijgen 2 x dagelijks hun portie smakelijke brokken ( met verse zalm) van het merk Henne Kronch. Wanneer we beginnen te voeren kijken ze daar enthousiast naar uit. Wanneer u dat liever wilt mag u uw eigen voeding meebrengen. Kieskeurige hondjes krijgen eventueel blikvoeding.
Soms geven we extra een voedselsupplement, zoals Sanofor Veendrenkstof wanneer we denken dat de hond of kat daar baat bij zal hebben.

Verplichte entingen
Om uitbraak van besmettelijke ziekten te voorkomen zijn de volgende entingen verplicht:

  • Voor honden is de cocktail inenting verplicht (overleg met uw dierenarts of de enting nog geldig is, dit is ook te lezen in het vaccinatieboekje) en
  • Tijdens alle schoolvakanties  is bovendien de inenting tegen kennelhoest (dat is nummer 8 in het vaccinatieboekje) verplicht. De enting tegen kennelhoest moet jaarlijks herhaald worden.
  • De entingen moeten minimaal 3 weken van te voren plaatsvinden. De neusspray-enting tegen kennelhoest minimaal 1 week van te voren.
Dierenarts
Wanneer wij dat gewenst achten raadplegen we een dierenarts, over het algemeen is dat dierenartspraktijk “de Ommelanden” te Eelde. Dierenartskosten komen op rekening van de klant.
Wat moet er mee en wat mag er meegebracht ?
U bent verplicht het vaccinatieboekje mee te brengen, dat blijft bij ons gedurende het verblijf van de hond. Graag ook een telefoonnummer achterlaten voor noodgevallen.

U mag een eigen kleedje, mandje of speeltjes meegeven. Bedenk wel dat het vuil kan worden, zoek raken of vernield kan worden wanneer het speeltje wordt meegenomen naar het speelveld. Voer hoeft niet, maar mag eventueel wel wanneer uw hond speciale voeding nodig heeft. Diepvriesvoeding alleen in overleg, wanneer we ruimte hebben.

Beoordelingen en referenties
Vraag uw dierenarts, uw vrienden, collega’s, buren of zij goede ervaringen hebben.
contact

CONTACT

Lugtenbergerweg 16
9761 VG Eelde
Telefoon: 050 309 15 90
info@dierenpensioneelde.nl